Zapeceni sladoled

Poluokrugli kalup stavite u duboki zamrzivac na pola sata.Za to vrijeme  75 dkgsladoleda  drzati na sobnoj temperaturi.Izrezati na komadice 10 dkg cokolade za kuhanje i dodati sladoledu.Sladoled staviti u kalup i izravnat povrsinu i vratit u zamrzivac na 2-3h.Neposredno prije posluzivanja istucite snijeg od 4 bjelanjkasa  sa 15 dkg secera u prahu.Pecnicu zagrijat na 260°c.15 dkg cokolade otopiti na pari,uklaniti sa vatre ali ne sa pare.Sladoled izvadit iz zamrzivaca i staviti na tanjur ,preliti ga sa otopljenom cokoladom i prekriti sa snijegom od 4 bjelanjka.Stavit u pecnicu da bjelanjci samo poprime boju i izvadit da se sladoled ne otopi.Sladoled kad se izvadi iz pecnice,4 kocke secera natopiti sa 95 postotnim alkoholom za kolace i stavit na sladoled i zapalit,odmah posluzit.

Nema komentara:

Objavi komentar