Carobno ogledalo

BISKVIT:5 jaja,5 zlice secera.5 zlica brasna,malo pr.za pecivo.Kade se biskvit ispece polizit ga u kalup visok oko 5 cm.ali mora se dno odvajat.Bisvit navlazite sa 1,2 dcl likera od jagode kojem ste dodali 2 zlice vode.
40dkg jagoda oprati i dobro osusit,dobro jagode izmiksati sa 2 zlice limunovog sokom i 12 dkg secera,6 listica zelatine rastopit u 1/2 dcl tople vode,zatim dodajte zelatini smjesu od jagoda i dobro promjesajte.dodati 3 dcl slatkog tucenog vrhnja.Smjesu izliti na biskvit,i ostavit u hladnjaku.Preostalu zelatinu rastopiti na vatri u 1 dcl sirupa od jagode i 1/2dcl vode i preliti i ostavit u hladnjaku.Na krju 10 dkg jagoda uvaljat u 1 zlici secera u prahu i ukasit tortu, ili kolac.

Nema komentara:

Objavi komentar