Mileram torta
TIJESTO:25 dkg glatkog brasna,10 dkg secera,1 pr.za pecivo,1 vanilija secera,8 dkg maslaca,1 jaje.
Umjesiti prhko tijesto i ostaviti 45 min.u hladnjaku.Tada ga razvaljati.Staviti na dno i stijenke
okruglog kalupa predhodno namazati margarinom i brasnom.
FIL:U 1/2 l mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilijei 20 dkg secera.Skinuti sa vatre i u vrelo dodati
80 dkg MILERAM ili masnog kiselog vrhnja.
To sve odmah istresti u kalup preko tijesta.Tijesto se moze malo zapec ali ni nemora.To sve skupa peci 70 min.Gore staviti voce po zelji sumsko ili neko drugo.Kad se torta vadi dosta je drhtava ali se stegne,ostaviti preko noci i staviti prozirni preljev za tortu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar