Torta s jagodama


Biskvit -  4 bjelanjka,15 dkg secera,1 vanilija secera,4 zumanjka,10 dkg brasna,5 dkg gustina,1 mala zlica pr.za pecivo.Iz bjelanjaka istucite cvrsti snijeg,tako cvrst da se vidi zarez noza,dodajte uz stalno mjesanje zlicu po zlicu secera,vanilin secer i zumanjke,tome dodajte brasno prosijano sa gustinom i pr.za pecivo i lagano sve izmjesajte.Tijesto stavljajte u oblik za torte koji ste predhodno namazali mascu i pobrasnili.Pecite u stednjaku na srednjoj temp.oko 35 min.,a u elektricnom stednjaku 25 min.na temp.oko 180-200c°.


 ZA NADJEV I UKRASAVANJE:
50 dkg jagoda,5-10 dkg secera,1/2 l slatkog vrhnja,1 vanilija secer,nekoliko lijepih jagoda.Jagode operite i izrezite napola i posipajte vanilinim secerom.Biskvit prerezite i pokrijte jagodama donji dio,jednu trecinu cvrsto tucenog slatkog vrhnja sa secerom razmazite preko jagoda,pa poklopite gornjim dijelom.Citavu tort premazite slatkim vrhnjem i ukrasite jagodama.

Nema komentara:

Objavi komentar