Parfe kocke


BISKVIT:umutite 4 zumanjka sa 6 zlica secera,2 zlice ulja i 2 zlice mlake vode,te lagano umjesajte
                 snijeg od 4bjelanjka.
           

 

   Peceni biskvit staviti na podlogu za posluzivanje torte,oko njega namjestiti prsten oblika
                 zeljenog kalupa i ulite pripremljenu kremu.Ukrasite tucenim slat.vrhnjem.

KREMA:1 dcl mlijeka.5 zumanjaka,15 dkg secera 1 vanilija,2 dkg zelatine,6 dcl sl.vrhnja.

PRIPREMA:zelatinu namocite u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri,zumanjke,secer i vanilin secer
                     umutiti i kuhati na pari dok smjesa neudvostruci volumen.U vruce dodat zelatinu .Smjesu
                      hladit i u ohladeno lagano umjesat tuceno vrhnje.

Nema komentara:

Objavi komentar