Nova Čokoladna torta



Za tijesto:
-5 jaja
-200g mljevenih badema
-80g maslaca
-80g šećera
-1 Vanilin šećer
-2 žličice Praška za pecivo
-2 žlice narančina soka
-200 gčokolade




Za kremu:
-250ml slatkog vrhnja
-250g čokolade (70% kakaa)

Za čokoladnu glazuru:
-200 gčokolade za kuhanje
-100 gmaslaca

Priprema:
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.

Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.

Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.

Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.

Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.

Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Nema komentara:

Objavi komentar