Mak Kocke




Sastojci:
1 kora
3 bijelanka
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
potrebne su 2 kore
2 kore 3 bijelanka
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemljevenog maka
2 kašike brašna

Krema:
1/2 l mlijeka
1 puding od vanilije
6 žumanjaka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
Dekoracija:
1 šlag krem od vanilije
1,5 dcl mlijeka



Pripremanje:
Ispeći jednu bijelu koru i dvije kore sa makom, na 200 °C oko 10 minuta.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuhati u mlijeku na laganoj vatri,
kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.



Slaganje:
mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag

Nema komentara:

Objavi komentar