Kesten Torta




SASTOJCI:



Za koru:

4 bijelanjka
4 velike žlice šećera u prahu
malo soli

2 žlice vode

100 g mljevenih keksa

1 žlica brašna
pola vrećice praška za pecivo
korica jedne naranče

Za kremu:

250 g gotovog kesten pirea
50 g suhih grožđica
100 g margarina s okusom slatkog vrhnja

1 vanilin šećer

1 žlica čokolade u prahu
Glazura:

150 g čokolade za kuhanje
žlica šećera u prahu
malo mlijeka

PRIPREMA:

Od bijelanjaka pripraviti čvrsti "snijeg", dodati šećer u prahu i dalje miješati dok priprave jako čvrste smjese. U gotovu smjesu dodati pomiješane sve suhe komponente i koricu naranče. Predložak za torte (ukoliko nemate predložak može i veća tepsija) obložiti namazanim (margarinom) papirom za pečenje. Posuti s mljevenim keksom i grublje narezanim orasima ili bademima. Navedenu smjesu izliti u pripremeljeni predložak i peći na cca. 200 °C dok ne poprimi rumenu boju. Ohlađenu koru izbosti vilicom i zaliti sokom od jedne naranče.

Margarin dobro izmiješati, te zatim dodati u izgnječeni kesten pire vanilin šećer i čokoladu u prahu. Miješati do dobivanja homogene smjese. Ukoliko je smjesa jako gusta dodati malo mlijeka.

150 g čokolade za kuhanje, žlicu šećera u prahu i malo mlijeka otapati na niskoj temperaturi (ne smije zavriti). U vruću otopinu dodati malo margarina.

Pripremljenu koru premazati kremom, a kremu preliti mlakom glazurom od čokolade. Po želji ukrasiti pripremljenim slatkim vrhnjem i svježom narančom ili nekim drugim sviježim vočem.

Nema komentara:

Objavi komentar