Pina Colada Torta






SASTOJCI:



Tijesto 1:

13 dag maslaca
13 dag šećera
3 jaja
na vrh noža soli
½ flašice aroma ruma
15 dag brašna
½ vrećice praška za pecivo
2 žlice mlijeka
1 žlica kakao praha (6 g)
35 dag ocijeđenog, narezanog ananasa
10 – 15 žlica soka od ananasa (iz konzerve)


Tijesto 2:

2 jaja
2 žlice šećera
1 žlica vruće vode
1 žlica kakao praha
2 žlice brašna


Krema:



3 dl mlijeka
130 ml likera Pina Colada
5 dag šećera
1 vrećica pudinga s okusom vanilije
15 dag maslaca
150 ml slatkog vrhnja
2 ploške narezanog ananasa


Ukrašavanje:

15 dag marcipana
8 dag šećera u prahu
crvene jestive boje
10 dag čokolade za kuhanje
3 dag maslaca
5 žlica ulja



PRIPREMA:

Tijesto 1:

Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Bjelanjke zajedno s malo soli čvrsto izraditi. Maslac i šećer kremasto izmiješati. Žumanjke (jedan po jedan) dodavati neprestano miješajući. Zatim dodati aromu ruma i umiješati.

Brašno i prašak za pecivo izmiješati. Dodati smjesi od žumanjaka zajedno sa snijegom od bjelanjaka i opreznometlicom za snijeg umiješati. Mikserom NE! Tijesto podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati prosijani kakao i 2 žlice mlijeka i lagano metlicom za snijeg povezati.

Pećnicu zagrijati na 175 °C. Kalup veličine 24 cm (u obliku poklona) namazati maslacem i posuti brašnom. U kalup staviti najprije svijetlo tijesto, zatim tamno tijesto i posuti narezanim ananasom. Peći oko 40 minuta. Ostaviti u kalupu da se hladi.

Tijesto 2:

Jaja, šećer i vruću vodu kremasto izraditi. Brašno i kakao izmiješati, prosijati, dodati smjesi od jaja i metlicom za snijeg umiješati. Tijesto staviti u kalup (24 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Staviti peći oko 25 – 30 minuta. Biskvit ostaviti da se hladi, zatim papir oprezno odvojiti.

Krema:

Puding, šećer i liker dobro izmiješati. 3 dl mlijeka zakuhati. Skloniti sa štednjaka umiješati pripremljeni puding, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 2 – 3 minute. Posudu s pudingom staviti u hladnu vodu, povremeno promiješati dok se ne ohladi. Slatko vrhnje (za šlag) čvrsto izraditi. Maslac (sobne temperature) kremasto izraditi. Ohlađeni puding (žlicu po žlicu) dodavati maslacu, neprestano miješajući. Na kraju metlicom za snijeg umiješati narezani ananas i čvrsto izrađeno vrhnje.

Slaganje:

Tijesto II staviti na tanjur za tortu, premazati kremom i prekriti tijestom I, s tim što strana s ananasom ide direktno na kremu. Biskvit odozgo natopiti sokom od ananasa.

Ukrašavanje:

Marcipan, šećer u prahu i jestivu boju dobro umijesiti i između 2 komada folije tanko razviti. Narezati u veličini mašne, staviti na tortu i oblikovati, što znači višak odrezati. Čokoladu zajedno s maslacem i uljem otopiti i ne prikriveni dio torte premazati glazurom.
nemoj odmah objavljivat

Nema komentara:

Objavi komentar