Ljetno Osviježenje




SASTOJCI:


Tijesto:



3 jaja
12 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
7 dag brašna
1 žličica razom puna praška za pecivo
6 dag mljevenih badema




Krema:



½ narančaste dinje
½ zelene dinje
¼ manje lubenice
9 listova želatine (ili 14 g mljevene želatine odnosno1 ½ vrećica)
5 dl slatkog vrhnja
5 žlica soka od limuna
3 dl čvrstog jogurta
10 dag šećera




Za ukrašavanje:



listovi metvice
oko 40 komada vafelrolica umočenih u čokoladicu do pola
cvjetići fuksije (po želji)




PRIPREMA:

Pećnicu zagrijati na 180 °C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje.

Jaja staviti u zdjelu i mikserom na najvećoj brzini oko 1 minute kremasto miješati. Vanilin šećer i šećer izmiješati,polako dodati jajima i nastaviti miješati oko 2 – 3 minute. Brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe izmiješati, dodati čvrsto izrađenim jajima i oprezno metlicom za snijeg povezati. Tijesto staviti u kalup za tortu, izravnati i peći oko 25 minuta. Biskvit ohladiti, oprezno odvojiti papir od biskvita i prebaciti na tanjur za tortu. Obruč od kalupa staviti oko biskvita (zbog kreme).

Dinje i lubenicu očistiti od sjemenki. Od narančaste i zelene dinje narezati 12 manjih kriški za ukrašavanje. Posebnom žličicom iz dinja i lubenice vaditi kuglice za ukrašavanje. 15 dag narančaste dinje usitniti u mikseru a oko 50 dag od obje dinje i lubenice nasjeckati na kockice i staviti u cjedilo da se ocijedi. Jogurt, usitnjenu dinju, sok od limuna i šećer izmiješati.

Listove želatine omekšati u hladnoj vodi i na laganoj vatri otopiti. Želatini dodati 3 žlice kreme, kratko promiješati te dodati uz neprestano miješanje u ostatak kreme. Slatko vrhnje čvrsto izraditi. Nasjeckane dinje i nasjeckanu lubenicu dodati kremi i kad se krema počne stezati oprezno umiješati čvrsto izrađeno slatko vrhnje.

Vafelrolice slagati naizmjenično na biskvit (uz obruč kalupa) te kremom prekriti biskvit. Kremu izravnati i tortu staviti u hladnjak (preko noći) da se krema stegne.

Prije serviranja ukrasiti kriškama i kuglicama lubenice i dinje te listićima mente i cvjetićima fuksije.

Nema komentara:

Objavi komentar