Ledeni vjetar

BIJELA KORA:9 bjelanjaka istuci cvrasti snijeg dodajuci 30 dkg secera i jed.nu veliku zlicu
                           jabucnog octa.Peci na namascenom limu pokriven aluminijskom folijom ili
                           masnom papiru.Peci na 150°C oko 1h dok tijesto ne poprimi njeznoruzicastu boju.
                           Ohladenu koru odvojite od aluminijske folije i prerezati na tri jednaka dijela.Kolac
                           premazati pripremljenom kremom.

KREMA:            9 zumanjaka,4 zlice secera,pjenasto razmutiti,dodati 4 zlice ostrog brasna,2,5 dcl mlijeka,3
                            vanilin secera.Lagano kuhati dok se nezgusne.Ohladenoj kremi dodat pjenasto izraden
                            margarin.posebno izradit 4 dcl slatkog vrhnja.
                          Slagat kora fil voce prema zelji,maline,kivi,banane,jagode,slag i tako redom.

Zapeceni sladoled

Poluokrugli kalup stavite u duboki zamrzivac na pola sata.Za to vrijeme  75 dkgsladoleda  drzati na sobnoj temperaturi.Izrezati na komadice 10 dkg cokolade za kuhanje i dodati sladoledu.Sladoled staviti u kalup i izravnat povrsinu i vratit u zamrzivac na 2-3h.Neposredno prije posluzivanja istucite snijeg od 4 bjelanjkasa  sa 15 dkg secera u prahu.Pecnicu zagrijat na 260°c.15 dkg cokolade otopiti na pari,uklaniti sa vatre ali ne sa pare.Sladoled izvadit iz zamrzivaca i staviti na tanjur ,preliti ga sa otopljenom cokoladom i prekriti sa snijegom od 4 bjelanjka.Stavit u pecnicu da bjelanjci samo poprime boju i izvadit da se sladoled ne otopi.Sladoled kad se izvadi iz pecnice,4 kocke secera natopiti sa 95 postotnim alkoholom za kolace i stavit na sladoled i zapalit,odmah posluzit.

Carobno ogledalo

BISKVIT:5 jaja,5 zlice secera.5 zlica brasna,malo pr.za pecivo.Kade se biskvit ispece polizit ga u kalup visok oko 5 cm.ali mora se dno odvajat.Bisvit navlazite sa 1,2 dcl likera od jagode kojem ste dodali 2 zlice vode.
40dkg jagoda oprati i dobro osusit,dobro jagode izmiksati sa 2 zlice limunovog sokom i 12 dkg secera,6 listica zelatine rastopit u 1/2 dcl tople vode,zatim dodajte zelatini smjesu od jagoda i dobro promjesajte.dodati 3 dcl slatkog tucenog vrhnja.Smjesu izliti na biskvit,i ostavit u hladnjaku.Preostalu zelatinu rastopiti na vatri u 1 dcl sirupa od jagode i 1/2dcl vode i preliti i ostavit u hladnjaku.Na krju 10 dkg jagoda uvaljat u 1 zlici secera u prahu i ukasit tortu, ili kolac.

Marquise torta

Ingredienti per la torta Marquise BISKVIT:5 jaja,5 zlica secera,2 zlice kakaa,4 zlice brasna,pr.za pecivo,malo ulja.
 Kad se biskvit ispece stavit ga u kalup koji se ovara sastrane,kalup oblozite aluminijskom folijom,

SIRUP:2 zlice sirupa od ananasa,2 zlice tamnog ruma uliti u 1,25dcl kipuce vode i time premazati biskvit u kalupu.Poprskati rumom.

NADJEV:Istuci cvrsti snijeg od 3 bjelanjka,dodati 3 zlice secera i nastaviti tuci i dodati 20 dkg otopljene cokolade za kuhanje,nastavit mjesat dok se svi sastojci sjedine.Zatim izradit 2,75dcl slatkog vrhnja i dodat pjeni.Smjesu izlit na biskvit i ostavit u hladnjaku 1 sat.zatim ukrasiti otopljenom cokoladom.,moze i velikim cokoladnim strugotinama.

Limun snite


limun šnite 

BISKVIT:4 bjelanjka20 dkg secera kad se izradi dodat 2o dkg mljevenih oraha i kasike
                prezli(mrvica krusnih).

FIL:4 zumanjka,20 dkg secera,izradit,1/2 l mlijeka stavit kuhat i dodat zumanje,sa 3zlice brasna,u
       hladno 1 margarin,1 veliki limun sok  i korica,1 vanilija secer.

Gore glazura od cokolade.

Klara snite

KORE:30 dkg brasna,12 dkg margarina,1 jaje,15 dkg secera,3-4 zlice kakaa,1 malu zlicu 
            pr.zapecivo.
            Zamjesi sa malo mlijeka i peci u 3 dijela.

FIL:3-4 dcl mlijeka ukuhati sa 10 zlica brasna,20 dkg secera cijeli sok od 1 limuna i u hladno 1
      margarin.
     Gore glazura od cokolade.

Milk snite

BISKVIT:5 jaja,10 kasika secera,10 kasika ulja,10 kasika mlijeka,12 kasika brasna,pr.za pecivo,2
                 kasike kakaa.
                gotovi biskvit prepolovit na pola.

FIL:3 vrhnja plava,18 kasika secera,izradit 1 l tucenog vrhnja.
       3 vrecice zelatine istopiti u 2 dcl vode(topit na pari) kad se to rastopi dodati jedno vrhnje da se ne         naprave grudice i sve pomjesati u to tuceno vrhnje,i plava vrhnja sve.
      Pola istresti na biskvit pa tuceno vrhnje , na to tuceno vrhnje otopiti 10 dkg cokolade s malo masti,kad se to stvrdne
      u hladnjaku stavit ostatak vrhnja,(moze se odmah stavit ali je cokolada topla pa ce se razmrljat
      sve)i na to drugu polovicu biskvita,gore glazura od cokolade.

Švarcvald torta

BISKVIT:2 puta peci:6 jaja,6 zlica secera,6 zlica oraha,1 pr.za pecivo,1 zlica kakaa.

Svaki biskvit treba prerezati na pola.
Moze se peci na okrugloj ili cetvrtastoj tepsiji.
Posebnoj prokuhat 1/2 kg visanja sa 30 dkg secera,taj sok uzeti i u 6dcl skuhat 2 pudinga od vanilije.
Kad se ohladi dodat 1 margarin.
Posebno izradit 1 l tucenog vrhnja zatim filovat:
Stavit biskvit pa na njega namazi puding,gore posut visanja,pa tuceno i tako redom do kraja,gore i okolo zavrsit sa tucenim vrhnjem.

Medeno srce





SASTOJCI :
2 čaše brašna (od jogurta)
1,5 čaše mlijeka
1,5 čaše šečera
3 žlice pekmeza
3 žlice kakaa
1,5 male žlice sode bikarbone
pola male žlice cimeta
1 velika žlica začina za medenjake


BISKVIT:
2 case od jogurta brasna,1 1/2 mlijeka,1 1/2 secera malo izmjesati dodati 3 zlice pekmeza,

                3 zlice kakaa,1 1/2 mala zlica sode bikarbone,1/2male zlice cimeta,1 velika zlica zacina
                za medenjake.Sve to smjesaj i lagano peci.Kad se ohladi premazat cijeli kolac pekmezom i gore    glazura od čokolade.

 



GLAZURA:10 dkg cokolade,1 zlica masti,kapljica dvije ulja za sjaj.

Kasandra

KORA1:4 bjelanjka,10 dkg secera,10 dkg kokosa,2 zlice brasna i 1/2 pr za pecivo.

KORA2:4 bjelanjka,10 dkg secera,10 dkg ribane cokolade,1 zlica kakaa, 2 zlice brasna,1/2 pr za
                pecivo,

KORA3:4 bjelanjka,10 dkg secera,10 dkg mljevenih ljesnjaka,2 zlice brasna,1/2 pr za pecivo.

FIL:1 l mlijeka,4 pudinga od vanilije,30 dkg secera,10 zumanjaka.To skuhat i u hladno 1 1/2 margarin.Fil podjelit u 3 dijela u jedan 8 isjeckanih krem bananica,
                                                  u drugi 10 dkg otopljene cokolade,
                                                  u treci 1o dkg sjeckanih ljesnjaka ili oraha.
Na biskvit od kokosa ide fil od sjeckanih krem bananica i tako redom slagat biskvite i fil.
Gore glazura od cokolade.

Ljesnjak torta

BISKVIT:7 jaja,7 zlica secera,izradit,dodat 1 dcl ulja,1 dcl mlijeka,10 kasika brasna i 1 velika zlica
                 mljevenih ljesnjaka,pr za pecivo,To ispeci i ohladiti,prerezat biskvit da budu 3.

FIL:4 pudinga od vanilije skuhati u 7dcl mijeka,sa 15 dkg secera,u hladno 25 dkg margarina.
      Slagat biskvit malo fila,(1 kompot visanja),malo visanja iz kompota,petit keks namocen u soku od
       visanja,p opet fila,biskvit pa opet ponovit.Na kraju biskvit i gore glazura od cokolade.

GLAZURA:10 dkg cokolade 1-2 zlice masti otopiti na pari,dodati kapljicu dvije ulja za sjaj.

Torta od banana




BISKVIT: 3 jaja 3 zlice secera,kakaa,prasak za pecivo


FIL: 2(3)pudinga od vanilije skuhaj u 1/2 l mlijeka sa 15 dkg secera.Otopi 2 zelatine i stavi u fil dok je
        jos vruc,pomjesaj i stavi  hladit.6 dcl tucenog vrhnja sipaj u fil i miksaj.Tortu stavi 2h u zamrzivac.

GLAZURA : 10 dkg cokoladei 2dcl tucenog vrhnja stavi na paru da se otopi i preli preko torte.


Biskvit-pola fila-cijele (u krug slagat) banane-fil-glazura.

Torta od piškota (karolina)


BISKVIT-od 3 jaja
1 l tucenog vrhnja.2 jogobele od jagode od 0,5 l.,2 zelatine,2 vanilije secera,secera po zelji,ka

rolina piskote.

Izradit tuceno vrhnje dodati jogobelu,2 vanilije secer,2 zelatine rastopiti u malo jogobele .karolina piskote malo namociti u mlako mlijeko.

Slagat karolina piskote okolo,a u nutra stavit fil,i gore biskvit i ostavit u hčadnjaku.kad se stisne sutra dan istresti i okrenuti.

Torfe torta



Pinned ImageBISKVIT: 6 bjelanjaka,6 zlica secera,6 zlica brasna,1/2 pr.za pecivo,1 zlica kakaa,Peceni biskvit preliti sa 1 dcl mlijeka

FIL: 6 zumanjaka,8 zlica secera,3 vanilije secera,3 1/2 dcl vode,3 vrecice zelatine.To se kuha 5 min.
        Hladiti i mjesati u hladnoj vodi dok nebude mlako i tekuce.Nesmije se zgrudati.
        Posebno izradi 1 l slatkog vrhnja i u to umjesati prvi fil.
Pola smjese bijelo,a pola cokoladno u koji otopimo 2 rebra cokolade.
Kada se krema izradi  ostavi na 1/2 sata u zdjeli,zatim filovati.
Malo fila ostavit za ukrasavanje.
Slaganje:biskvit,bijela krema,cokoladna slag.

Snikers


Biskvit -  10 bjelanjaka,20 dkg secera,5 kasika brasna,20 dkg mljevenog przenog kikirikija,2 kasike kakaa,
    1 kasika ulja,1 pr.za pecivo.

FIL: 10 zumanjaka,20 dkg mljevenog secera,2 kasike brasna lupati na pari.U hladno dodati 1 margarin.
         Gore 20 dkg sjeckanih przenih kikirikija,na kikiriki glazura od cokolade

Egzotična torta


KORA: 8 bjelanjaka,10 zlica secera,2 zlice hladne vode,malo pr.za pecivo,4 zlice brasna,
               25 dkg kokosovog brasna.Ispeci koru ,kad se ohladi natopit je mlijekom da omeksa.

FIL: 3 pudinga od vanilije skuhati u 7 dcl mlijeka,izmjesati ga kad se ohladi.Na pari razmutiti
         8 zumanjaka,8 zlica secera,5 vanilije secera.Kad se smjesa ohladi pomjesati sa 2

margaina.
         Nasjeckati 4 banane,4 kivija i manju konzervu ananasa te zlicom pomjesati i nanijeti na koru.
         Odozgo ukrasiti slagom po zelji.

Torta s jagodama


Biskvit -  4 bjelanjka,15 dkg secera,1 vanilija secera,4 zumanjka,10 dkg brasna,5 dkg gustina,1 mala zlica pr.za pecivo.Iz bjelanjaka istucite cvrsti snijeg,tako cvrst da se vidi zarez noza,dodajte uz stalno mjesanje zlicu po zlicu secera,vanilin secer i zumanjke,tome dodajte brasno prosijano sa gustinom i pr.za pecivo i lagano sve izmjesajte.Tijesto stavljajte u oblik za torte koji ste predhodno namazali mascu i pobrasnili.Pecite u stednjaku na srednjoj temp.oko 35 min.,a u elektricnom stednjaku 25 min.na temp.oko 180-200c°.


 ZA NADJEV I UKRASAVANJE:
50 dkg jagoda,5-10 dkg secera,1/2 l slatkog vrhnja,1 vanilija secer,nekoliko lijepih jagoda.Jagode operite i izrezite napola i posipajte vanilinim secerom.Biskvit prerezite i pokrijte jagodama donji dio,jednu trecinu cvrsto tucenog slatkog vrhnja sa secerom razmazite preko jagoda,pa poklopite gornjim dijelom.Citavu tort premazite slatkim vrhnjem i ukrasite jagodama.

Bomba torta


BISKVIT:8 jaja,8 zlica secera,8 zlica brasna,i malo pr.za pecivo.To peci.

FIL:1 l mlijeka,1 cijeli gustin.Kad se ohladi 1 margarin,pa dodati 6  zumanjaka,6 kasika secera
,koji su
        lupani na pari koji su ohladeni.To podjeli u 3 dijela:

       -1 dio:20 dkg mljevenih oraha
       -2 dio:10 dkg otopljene cokolade
       -3 dio:10 dkg nasjeckanih zele bombona

    Kad se biskvit ispeko odmah ga vruceg stavit u duboku posudu,ali dno mora bit okruglo,i u to
   stavljat   filove prvi,drugi pa treci.To neka stoji u hladnjaku barem jednu noc.Kad se stegne
      izvadis i   okreni naopacke,i ukrasis po zelji

Coca cola kolač


BISKVIT:5 jaja,5 kasika secera,5 kasika brasna,(peci u vecoj tepsiji)

 


FIL:15 dkg petit keksa mljevenog,15 dkg mljevenih oraha,25 dkg secera izmjesati i preliti sa 2,5 dcl
        coca-cole.dodati 25 dkg margarina izradenog.Kad se sve sjednaci namazati biskvit i gore stavi 2
        slaga.

Kinder torta


-Biskvit-10 bjelanjaka lupati,dodati 30 zlica secera,1 jusna zlica octa.Stucati 25 dkg oraha,tepsiju srednje velicine namazati margarinom,posuti orasima i gore snijeg od bjelanjaka.Peci

 

na 150c°.
-Ohladeni biskvit preliti sa 40 dkg otopljene NUTELE.

-Fil-Skuhati kremu od 11/2 l mlijeka,10 vrhom punih zlica brasna,10 zumanjaka,12 zlica secera i 1 puding od vanilije.Kad se ohladi dodati 2 margarina te podijeli u 2 dijela.U jedan dio umjesati 5 vanilija secera,a u drugi 10 dkg otopljene cokolade.Jos ohladiti i onda uzimati na izmjence zlicom zuti,pa smedi fil i slagati na biskvit NE RAVNATI!Posuti sve s 10 dkg cokolade otopljene s jednom zlicom margarina tako da propadne izmedu kugli,ohladiti.Gore premazati sa 1/2 l slatkog vrhnja i nariban malo cokolade.

Cedevita

BISKVIT: 4 jaja,10 dkg secera,7 ipo dkg brasna,5 dkg gustina,1/2 pr.za pecivo 2 zlice vode.
                 Biskvit prerezi kroz pola i namazi pekmezom (bilo kojim).

1 FIL:3 plava kisela vrhnja,2 vanilije secera,2 kasike secera,3 dcl slatkog vrhnja,2 vrecice zelatine,
          1 kompot bresaka.Breskve slozi na biskvit i namazi filom.Sve stavi u hladnjak da se stegne

2 FIL:Izradi 7 dcl slatkog vrhnja,4 kasike secera,3 vanilije secera,1 zelatina,1 dobra kasika

         CEDEVITE.Malo stavi na prvi fil,a ostalo pravi kuglice(sa kasikom za sladoled ili obicnom
         kasikom)Ukasi po zelji

Policajka torta


Biskvit - 6 jaja,15 zlica secera,15 zlica mlijeka,15 zlica brasna,1 zlica kakaa,1 pr.za pecivo.Peci u 2 kore i svaku prerezati

 



FIL:1 l mlijeka,15 dkg secera,1 margarin,to skuhati 10 min.dodati 15 dkg cokolade,20 dkg mljevenih
       oraha.Vrelim filom filovati kore ali ih ostavit u modli jer je fil dosta rijedak dok je topao.

Čokoladna torta


Biskvit -3 bjelanjka,4 zlice secera izradi,dodaj 4 zlice mljevenih oraha,1 kasika brasna,malo pr,za pecivo
 ,1zumanjak.Tako peci 4 kore,treba 12 jaja.Kad se biskvit ohladi otopiti 20dkg cokolade i napraviti
  glazuru i preko biskvita i neka se stegne. Tako i ostale biskvite.treba (40) dkg cokolade.

FIL:ostatak zumanjaka 8 izradi sa 9 zlica secera,1 vanilija secera,7 kasika brasna.To sve izmjesati i staviti kuhati u 7 1/2 dcl mlijeka.Kad se fil ohladi dodati malo vise od 1 margarina i u to dodati jos mljevenog secera po ukusu slatko.Fil podjeli u 2 dijela u jedan dio stavi 10 dkg otopljene cokolade,filovat zuti pa smedi,pa zuti pa smedi,ali smedeg ostavit vise da se moze oko cijekle torte premazati.

Baklava

4 cijela jaja,1 casa od jogurta secera to izraditi i dodati 1 pr za pecivo,1 jogurt 1 casa od jogurta ulja.

Na koru stavljat grabnjacu ipo fila,na drugu mljevenih oraha i tako redom dok ima fila ali svaku drugu maazt filom.Oraha treba 20 dkg i 1 paket kora .

Kad se zavrsi onda ih izrezat u tepsiji,uzduz i poprijeko u trakice tako da dobijes kocke i jos da se dobiju trokutici .Kad se ispece preliti sa 4 case od jogurta vode,4 case secera,to prokuhati i u to isjediti 2 limuna .

Bingo torta


BISKVIT: 1/2 kg petit keksa,2 kutije jafa keksa,1 kutija piskota(karolina).

FIL - 5 vanilija pudinga izmuti sa 12 kasika secera i to ukuhati u 1 1/2 l mlijeka.U hladno dodati 2 margarina.Sve dobro izraditi,odvoji jednu trecinu dodaj 10 dkg cokolade i slazi tortu.Sve kekse namociti u sok od naranci,samo jafa kekse netreba.

SLOŽITI :petit keks,zuti fil,jafa keksi(neka cokoladno bude gore)pa nato smedi fil i tako do kraja,gore se moze stavit tuceno vrhnje,a ni nemora.

Kolač od višanja


Fil - 1/2 margarina,6 zlica secera,4 zumanjka,13 zlica brasna,1 dcl vode pola pr.za pecivo.To stavit peci.

Na pola peceno tijesto stavi fil od 1/2 kg visanja.1/2 l vode.5 zlica gustina i 6 zlica secera.

Biskvit od 8 bjelanjaka,8 zlica secera,2 zlice ulja,8 zlica brasna,pola pr.za pecivo.
Fil:1/2 l mlijeka,4 zumanjka,2 zlice brasna,1 puding od vanilije,5 zlica secera.Uhladno 1/2 margarina

Sladoled torta (zapečena)

Podloga -  ispec obican biskvit od 4 jaja.Biskvit promjera 26 cm , ili  gotovi.

Odaberite plasticnu ili metalnu zdjelu ovalnog dna pa je oblozite tankim celofanom.

 


U nju stavite 1 kg gotovog sladoleda i otavite u zamrzivacu najmanje 3 h.
Potom sladoled istresite na biskvit i sa svih strana oblozite cvrstim snjegom od 8 bjelanjaka i 16 dkg secera.

Poskropite konjakom,stavite u dobro zagrijanu pecnicu na oko 250°c i zapecite oko 10 min,ukrasite sumskim ili nekim vocem po izboru , posluzite odmah.

SAVJET:ako zelite da vasa sladoledna bomba bude atrakcija za vase goste,onda vrecicom od snijega   od bjelanjaka napravite sto ljepse ukrase.

Parfe kocke


BISKVIT:umutite 4 zumanjka sa 6 zlica secera,2 zlice ulja i 2 zlice mlake vode,te lagano umjesajte
                 snijeg od 4bjelanjka.
           

 

   Peceni biskvit staviti na podlogu za posluzivanje torte,oko njega namjestiti prsten oblika
                 zeljenog kalupa i ulite pripremljenu kremu.Ukrasite tucenim slat.vrhnjem.

KREMA:1 dcl mlijeka.5 zumanjaka,15 dkg secera 1 vanilija,2 dkg zelatine,6 dcl sl.vrhnja.

PRIPREMA:zelatinu namocite u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri,zumanjke,secer i vanilin secer
                     umutiti i kuhati na pari dok smjesa neudvostruci volumen.U vruce dodat zelatinu .Smjesu
                      hladit i u ohladeno lagano umjesat tuceno vrhnje.

Torta od bijele čokolade i sira


TIJESTO:Samljeti 25 dkg petit keksa i 5 dkg badema.5 dkg maslaca otopiti i dodati 2 zlice ekstrakta od
                vanilije.umjesiti i po rubovima uzdignuti tijesto.Peci 5 min.na 200° C.

 


FIL 1: 4 bijele cokolade po 25 dkg,Otopiti od toga 3,5 cokoladfe i 125 ml.slatkog vrhnja,ostaviti da se
       ohladi.Umutiti u cokoladu i vrhnje 5 dkg secera u prahu,dodati par kapi ekstrakta,70 dkg kravljeg
       sira i dodavati 4 jaja,jedno po jedno.Izliti u kalup,smanjiti temp.na 150°i tako peci 45-55 min.

FIL2:3 vrhnja DUKAT,5 dkg secera,2 zlice ekstrakta,izmiksati i dodati u kalup 5 min.da se pece.
Kada je torta gotova ostaviti je u stednjaku poluotvorenom 1h.Posuti gore nasjeckanu cokoladu.

Mađarica


Kore:12 kasika mlijeka,10 kasika secera.1 jaje,i 1/2 pr za peciva,brasna stavljat koliko primi.smjesa za

        5 kora.

FIL:20 dkg secera,2 rebra cokolade,2 kasike kakaa,10 dkg masti,staviti kuhati u 1/ 2 l mlijeka.U 3 dcl
        mlijeka umuti 3 kasike brasna ili gustina,u jos vruce dodati 15 dkg  margarina i 2 kasike
        krasa .Filovat dok je jos vruce,ostavit u hladnjaku i za 2 h se moze rezati.

Milka kolač

 BISKVIT:2 jaja,1/2 salice secera,1/2 salice mlijeka,1/2 salice ulja,1/2 pr.za pecivo,1 salica brasna,2
                 zlice kakaa.Peci 20 min.na 200°C.Poslije biskvit poprskati sa mlijekom.

KREMA:Rastopi 7 listica zelatine(a 1 vrecica zrnate zelatine zamjenjuje 6 listica),u 6 zlica v

 

ode,6 zlica
                secera i 6dcl vocnog jogurta  pomjesati i u to dodati otopljenu zelatinu,pazit da se ne naprave
                grudice.
U meduvremenu izradit 2,5 dcl tucenog vrhnja i to vrhnje dodat jogurtu i
                zelatini.Kremu stavit na biskvit da se stegne.

PRELJEV:20 dkg milka cokolade mljecne rastopiti u 1 dcl mlijeka,2 listica zelatine otopiti u 3 zlice
                  vode ,sve pomjesati i preliti preko kolaca.Staviti u hladnjak da se stegne.

Velebit torta


Fil:U litru i po mlijeka skuhati 4 pudinga od vanilije sa 10 kasika secera,kada se fil ohladi dodati 1 margarin.
Smjesu podjeli u 2 dijela,u jednu stavi 1 obicnu mlijecnu cokoladu.

SLAGATI:petit keks namocen u mlijeko,pa zuti fil,pa krosani(7 day ili bilo koji od cokolade)namoceni u gusti sok od narance,pa smedi fil,pa petit keks i gore slag ili tuceno vrhnje.

Medom kore



KORE:40 dkg brasna,45 dkg secera1 jaje,15 dkg masti,1 kasika sode-bikarbone,3

 

kasike(jedace)meda
            (ako zelis tamnije kore dodat 3 kasike kakaa)1 vanilija secera.Peci na tepsiji naopako 2 kore.
            Posebno ispeci biskvit od 4-5 jaja ovisi od tepsije.
           
FIL:2 bjjelanjka,6 kadsika secera,3 kasike brasna.Slagati kora,fil.biskvit,fil,kora.Gore se otopi cokolada
       i samo lagano poprska isara.

Češki kolač


BISKVIT: 5 jaja,5 kasika secera,5 kasika brasna.1 pr.za pecivo,2-3 kasike kakaa.To peci.

 

FIL:u 2 dcl mlijeka skuhat puding od vanilije 10 dkg secera,i 3 zumanjka,u hladno dodat 1
       margarin.Gore slag i naribana cokolada.

Biskupski Kruh

Izrada Kruha : 
8 zumanjaka,8 zlica secera,8 zlica brasna,malo praška za pecivo izraditi i istresti u lim za pecenje(moze u kalup za vjenac ili kuglof),
a zatim izradit 8 bjelanjaka,8 zlica secera,8 zlica brasna,malo pr.za pecivo,1 iscjedeni limun,saka

isjeckanih grozdica,saka isjeckanih oraha(ili po želji) .
Te istresti na zumanjke
 i polako peci.

Torta od 5 kg


Sastav :3 kg banana,80 dkg petit keksa

FIL:1 l mlijeka,9 kasika brasna,.fil skuhati.Kad se ohladi dodat 1  margarin. izraden sa secerom.To
       podjelit u 3 dijela.Jedan ostavit bijel,u jedan dodat 10 dkg cokolade,a u treci 20 dkg mljevenih
       oraha.

SLAGATI:petit keks,fil nije bitan koji,banane,  pa fil koji hoces,pa keks pa opet fil .pa keks.Gore
                 izradit 1/2 l tucenog sl vrhnja.

Jaje na oko


BISKVIT:4 jaja,13 dkg secera,1 vanilija secer,13 dkg brasna,10 dkg margarina,1 pr za pecivo.Peci u
                tepsiji od elektricnog stednjaka i ostaviti u njoj ne istresati.

FIL:7 dcl mlijeka,5 zlica secera,2 pudinga od vanilije i u vrelo dodat 2 kisela vrhnja.Vruce istresti na
       biskvit.Kad se puding ohladi i dobije malo kozice na to slagat kajsije ili male breskvice iz kompota.
   
Zatim skuhati 2-3 preljeva za tortu(sa tim sokom iz kompota)proziran i prelit preko tih bresaka i
       neka stoji do sutra.

Coko coko kolač


BISKVIT:8 zumanjaka,20 dkg secera,1 margarin,3 zlice brasna,20dkg kakaa,8 bjelanjaka to izraditi i
                 staviti peci.
                 Peci u vecoj tepsiji,vruc kolac preliti sa 1 1/2 dcl hladnog mlijeka.

FIL:1 i 1/2 l slatkog vrhnja,40 dkg cokolade sve otopiti na laganoj vatri,preliti preko vruceg kolaca.

Napolitana kocke


BISKVIT:6 jaja,6 zlica secera,5 zlica brasna,1 zlica mljevenih oraha,1 pr.za pecivo. Biskvit peci na
                 180°C,20 min.Biskvit natopiti sa 2 dcl vrelog mlijeka.
  
FIL:6 dcl mlijeka,6 zlica secera stavit kuhati,od toga malo odvojiti i umjesati 2 pudinga od cokolade.
        Kad se puding skuha i ohladi dodati 25 dkg omeksalog margaina i 15 dkg mljevenih napolitanki.Sve  izmjesati i staviti na biskvit,gore glazura od cokolade.

Kokos kocke


BISKVIT:3 jaja,3 kasike secera,(malo manje od 1 dcl,90 mililitara),3 male salice mlijeka,2 male
                 salice ulja,3 1/2brasna,2 male salice kokosa,1 pr.za pecivo.1/4malekasikice soli,2 vanilije
                secera,2 male kasikice vrhnja,3 kasike kakaa.

GLAZURA:10 kasika vode,8 kasika secera,15 dkg maslaca,15 dkg cokolade,kuhati i dodati 2 salice
                     kokosa.Izbodi kolac i prelij glazurom i gore kokos.

Jafa torta


BISKVIT:10 jaja,10 zlica secera,10 zlica oraha,4zlice brasna,1 zlica ulja,pr.za pecivo.Peci 2 puta  i
                 svaki prerezati po pola.

BIJELA KREMA:7 dcl mlijeka,10 zlica secera,2 vanilije secera,10 zlica brasna to kuhati.
                             Dodati 25 dkg.margarina izradeno sa 10 dkg secera,i malo limuna.

CRNA KREMA:10 dkg secera spinovati,dodati 2 dcl vode  sa vatre da se ohladi.
                            20 dkg oraha,4 stange otopljene cokolade,25 dkg margarina,1 jaje,2 kutije jafa keksa,
                            2 dcl gustog soka od narance za natapanje biskvita i jafa keksa.
                            1 biskvit,2 bijela krema,3 jafa keksi,4 bijela krema,5 biskvit,6 crna krema,7 biskvit,
                            8 bijela krema,9 jafa keksi,10 bijela krema.

Mileram torta


TIJESTO:25 dkg glatkog brasna,10 dkg secera,1 pr.za pecivo,1 vanilija secera,8 dkg maslaca,1 jaje.
                Umjesiti prhko tijesto i ostaviti 45 min.u hladnjaku.Tada ga razvaljati.Staviti na dno i stijenke
                okruglog kalupa  predhodno namazati margarinom i brasnom.

FIL:U 1/2 l mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilijei 20 dkg secera.Skinuti sa vatre i u vrelo dodati
       80 dkg MILERAM ili masnog kiselog vrhnja.

To sve odmah istresti u kalup preko tijesta.Tijesto se moze malo zapec ali ni nemora.To sve skupa peci 70 min.Gore staviti voce po zelji sumsko ili neko drugo.Kad se torta vadi dosta je drhtava ali se stegne,ostaviti preko noci i staviti prozirni preljev za tortu.

Bijela torta

*BISKVIT*:6 jaja,20 dkg secera,1 dcl mlijeka,25 dkg brasna,1 pr.za pecivo.
Ispeci i izrezati na sitne kocke. 
*FIL*:1/2 l mlijeka.20 dkg secera,4 zumanjka,3 zlice brasna,ukuhati u mlijeko. 
20 dkg grozdica,20 dkg oraha,10 dkg cokolade staviti u vruce i pomjesati sa rezanim biskvitom. 
20 dkg secera,1 dcl vode staviti da se kuha,umjesati 5 bjelanjaka,cvrsti snijeg.
Sipati na tortu.Gore ribana cokolada.

Karpati

*BISKVIT*:2 dcl vode,1 i pol margarin,malo soli kroz prste,prokuhati u to dodati 2 dcl brasna promjesati i opet malo prokuhati i staviti hladiti.
Kad se ohladi uzeti mikser i dodavati 5 jaja jedno po jedno.
Podjeliti u 2 dijela i peci na 200°C 20-25 min. 

*FIL*:1 l mlijeka 3 pudinga od vanilije 2 dcl secera,
kada se ohladi dodati 1 margarin. 
Kora-fil-visnje sa nadjevom(puding se skuha u sirupu od visanja)-1/2 l tucenog vrhnja-kora.Na koru posut secer.

Medeno srce

BISKVIT - 2 čaše (2dcl)nbrašna

1 i pol čaša mlijeka

1 i pol čaša šečera

Malo miješati s ručnom mješalicom , zatim dodati :

3 žlice pekmeza

1 i pol mala žlica sode bikarbone

pole male žlice cimeta

3 žlice čokolade u prahu

1 žlica začina za medenjake

Sve to smješati i lagano peči, kada se kolač ohladi premažite cijeli kolač

pekmezom i na kraju stavite glazuru od čokolade.

Čokoladna fantazija

BISKVIT:6 zumanjaka i 6 zlica secera izraditi dodati 1 dcl ulja,3-4 zlice kakaa i pr.za pecivo.

Izmjesaj pa dodajmo 1dcl mlijeka i izradene bjelanjke,izlijmo u kalup i peci oko 30 min.

Kada je gotov prelijemo sa kremom.

KREMA:600 ml slatkog vrhnja za kuhanje i 300 g cokolade za kuhanje,skuhamo i toplo prelit preko

biskvita.Ostavit da se ohladi 1 sat.